Presedintele Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Bogdan George Ilea, si vicepresedintele agentiei, Adrian Dida, au demisionat, iar ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a cerut, de asemenea, demisia conducerii autoritatii pentru pescuit, informeaza Mediafax.
"La ADS am gasit presedintele cu demisia data, nu mai era presedinte cand am preluat mandatul de ministru, iar astazi am primit demisia vicepresedintelui agentiei", a declarat Constantin intr-o conferinta de presa.

El a afirmat ca saptamana trecuta a cerut o situatie a redeventelor pe care ADS nu le-a incasat, iar in perioada urmatoare, dupa numirea unui nou presedinte al agentiei, se vor cauta solutii pentru recuperarea banilor.

"Este adevarat ca multe dintre aceste redevente sunt la masa credala. Dar acelea care sunt in justitie sa fie recuperate cu prioritate, pentru ca bugetul are nevoie de asa ceva. Ma gandesc chiar si la o solutie de externalizare a serviciilor juridice de la ADS, poate in urma unui misiuni de audit sau de control al activitatii agentiei, astfel incat cel care va reprezenta interesele juridice sa recupereze, probabil cu o taxa de succes, creantele pe care le avem in momentul de fata", a spus ministrul.

Constantin a adaugat ca este vorba de 375 de milioane de lei, reprezentand valoarea redeventelor neincasate de-a lungul timpului, dintre care 130 de milioane de lei sunt redevente aflate la masa credala.
Din suma totala, peste 200 de milioane de lei reprezinta redevente in litigiu in instanta.

Ministrul a vorbit si despre problemele intampinate de Romania in gestionarea Programului Operational pentru Pescuit.

"Sunt o serie de deficiente la autoritatea de pescuit. Au fost identificate erori in procesul de selectie a proiectelor, pe de o parte, iar pe de alta parte deficiente in separarea functiilor in cadrul autoritatii de management", a spus Constantin.

El a adaugat ca, din aceste motive, Romania risca suspendarea platilor pe Programul Operational pentru Pescuit, din 13 iulie.

Programul aduce in Romania peste 300 de milioane de euro, iar pana in prezent s-au facut plati de 60 de milioane de euro proiectele depuse catre beneficiari.

Constantin a afirmat ca prima masura in incercarea de a remedia situatia este demiterea intregii conduceri de la Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (AMPOP).

"In aceasta dimineata am solicitat demisia directorului general si a directorului general adjunct si vom vedea in perioada urmatoare daca vor proceda la aceasta demisie. Daca nu, vom lua masurile legale, evident, astfel incat sa avem o noua conducere la aceasta autoritate", a precizat el.

Ministrul a mai spus ca miercuri a primit demisia lui Miron Moldova, directorul general al Directiei Generale de Buget-Finante din Ministerul Agriculturii.

"Regret ca a luat aceasta decizie si vreau sa ii multumesc pentru activitatea pe care a desfasurat-o foarte multi ani in Ministeru Agriculturii si sper ca in continuare va avea o pozitie foarte buna fie in minister, fie in alta institutie, daca va considera de cuviinta", a spus Constantin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri