Investitiile companilor straine in capital social al firmelor din Romania s-a dublat, ridicandu-se la 207,9 milioane de euro, in crestere cu 50,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) in luna februarie, valoarea investitiilor straine a crescut cu circa 37% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, la 102,1 milioane de euro.

ONRC calculeaza investitiile straine ca valoare a capitalului strain subscris la inmatriculare, la care se adauga subscrierile prin mentiuni de majorare a capitalului strain, plus sau minus capitalul social cesionat de catre asociati sau actionari rezidenti si din care se scade capitalul subscris la firmele radiate din Registrul Comertului. Investitiile majore s-au facut de cetateni italieni, care au infiintat 214 firme, fiind urmati de investitori unguri, cu 58 societati si de cei francezi cu 56 de firme.

Ce mai puternica majorare de capital din luna februarie - 24,3 milioane de euro - a fost operata la Impress Buftea, producator de ambalaje destinate sectorului alimentar detinut de o companie franceza. La cresterea cu 37% a capitalului social au contribuit, printre altele, compania Plus Discount Romania membra a grupului german Tengelmann cu o infuzie de capital de 18,5 milioane de euro, iar capitalul companiei din domeniul prelucrarii lemnului Prolemn, firma din Reghin condusa de investitori turci, a fost majorat cu 11,5 milioane de euro. Potrivit agentiei Mediafax alte societati care si-au majorat capitalul social in luna februarie sunt Bardeau Holding Romania, firma din Timisoara detinuta de investitori spanioli, al carui actionar a majorat capitalul cu 7,1 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Birsan, Filip&Co: Promovarea bursei? Simpla, daca Guvernul o vrea