Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, a lansat cel mai recent volum, "In apararea pietelor", la standul Editurii Curtea Veche din cadrul Salonului International de Carte Bookfest.

Cartea cuprinde articole si interviuri aparute in presa incepand cu iulie 2007. „Cititorul poate sa le vada ca fiind articole si interviuri publicate dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Sau dupa intoarcerea mea de la Washington, dupa ce am lucrat patru ani la FMI. Sau duba izbucnirea crizei financiare internationale. Eu cred ca cele trei perspective se intrepatrund”, scrie Lucian Croitoru in introducerea cartii.

Numele mai multor jurnalisti specializati in domeniul economic se regasesc in paginile acestei carti. Practic, Lucian Croitoru le multumeste ziaristilor care au realizat interviurile pentru calitatea buna a intrebarilor adresate, „care este stimulatoare”. Doi jurnalisti wall-street.ro au texte publicate in cartea "In apararea pietelor": Ana Sabiescu (care a lucrat anterior la Wall-Street.ro) si George Dobre (redactor finante-banci la wall-street.ro in prezent).

Cartea ofera o perspectiva asupra modului in care s-au pliat principiile liberale pe mentalitatea si cutumele societatii romanesti. De peste 20 de ani, viata romanului e o perpetua tranzitie, in care multe reguli raman neclare, incoerente si partinitoare, potrivit lui Croitoru, iar acestea favorizeaza extragerea de rente si intarzie aparitia pietei mature si, implicit, a clasei mijlocii.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune despre „In apararea pietelor” ca este „o carte matura, alerta, scrisa cu pasiune, claritate si competenta. Sunt invocate principii si oferite solutii solide la provocarile actuale. Cititi-o!”.

„In apararea pietelor” este cea mai noua carte publicata de catre un reprezentant al bancii centrale, dupa ce Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a lansat anul trecut titlul "Biletul de iesire din criza".

Cititi aici o scurta recenzie a cartii lui Adrian Vasilescu: Cea mai valoroasa hartie - Biletul de iesire din criza. Cum vede Adrian Vasilescu noua economie


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 3 aprilie: a treia zi de apreciere pentru leu