Europarlamentarul Theodor Stolojan a atras atentia, la Targoviste, ca sistemul de pensii nu mai este sustenabil si ca trebuie trecut la sistemul in care fiecare individ isi constituie propriul fond de pensii in timpul vietii active.
''Sistemul de pensii, orice i-ati face, nu mai este sustenabil. Sub nicio forma. Si nu discutam aici de faptul ca din bugetul de stat trebuie sa tai tot timpul, stiu eu, 2-3 miliarde de euro, ca sa acoperi deficitul la sistemul de pensii. Problema e pe fond. In conditiile in care ai atatia romani care lucreaza in strainatate, in conditiile in care in urmatorii 20-25 de ani Romania are de recuperat din diferentele fata de tarile dezvoltate, trebuie trecut de la sistemul actual, in care cei care lucreaza platesc contributii pentru cei care se afla la pensie, la sistemul in care fiecare individ isi constituie propriul fond de pensii in timpul vietii active'', a declarat Stolojan.

Cititi mai multe site-ul Adevarul.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri