Presedintele AVAS, Marius Obreja, a declarat, miercuri, ca se va incerca schimbarea strategiei institutiei prin readucerea "gandirii antreprenoriale", afirmand ca cel putin in ultimii trei ani s-a pus foarte putin accent pe societatile din portofoliu care ar mai fi fost viabile.

Noul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Marius Obreja, a declarat, intr-o conferinta de presa, la Sfantu Gheorghe, ca, in prezent, se face o analiza la nivelul AVAS, iar pe baza rezultatelor se vor stabili masurile viitoare pentru eficientizarea activitatii institutiei, transmite corespondentul Mediafax.

El a afirmat ca din primele date rezulta ca in ultimii trei ani in cadrul AVAS s-a pus putin accent pe societatile din portofoliu care ar fi putut fi viabile.

"Cel putin in ultimii trei ani s-a pus foarte, foarte putin accent pe societatile din portofoliu care ar mai fi fost viabile si s-a mers pe procedura aproape clasicizata de a le aduce in stare de insolventa si apoi in stare de faliment si a le vinde ca active, si nu ca pachet, ca business. Intr-un viitor foarte apropiat o sa incercam sa schimbam strategia autoritatii si sa incercam o privatizare ca pachet, ca afacere, ca entitate viabila, cu portofoliu de comenzi, cu angajati. Mai pe scurt, sa incercam sa readucem gandirea antreprenoriala in AVAS", a spus Obreja.

Totodata, presedintele AVAS a spus ca una dintre masurile imediate va fi "reimprospatarea" structurii de vicepresedinti, dar a subliniat ca in institutie sunt multi oameni valorosi din punct de vedere profesional care vor fi pastrati.

"Sunt multi oameni de valoare, care stiu foarte bine ce au de facut si tot ce e bun acolo trebuie pastrat", a spus Obreja.

Potrivit acestuia, AVAS detine in portofoliu aproximativ 730 de societati comerciale la care statul este actionar majoritar sau minoritar, iar aproximativ jumatate dintre acestea sunt in procedura apropiata de insolventa sau de faliment.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ultimul SIF iese de la BCR. Evaluarea bancii, cu putin peste BT