Ministrul delegat pentru mediul de afaceri si IMM-uri, Lucian Isar, a declarat, vineri seara, la o intalnire cu oamenii de afaceri din Suceava, ca Guvernul intentioneaza sa produca o crestere economica neinflationista si ca isi propune dezvoltarea sectorului micro-intreprinderilor, informeaza Mediafax.
Prezent la o intalnire cu oamenii de afaceri din Suceava organizata la Camera de Comert si Industrie, Lucian Isar a spus ca pana in prezent a fost rezolvata problema legata de macrostabilitatea financiara, dar ca aceasta nu rezolva foarte multe aspecte legate de cresterea economica.

"Pana acum s-a rezolvat problema cu macrostabilitatea financiara. Problema cu ea e ca nu poti construi foarte mult in acest moment", a spus ministrul.

El a aratat ca Guvernul doreste sa sprijine in cel mai scurt timp dezvoltarea sectorului micro-intreprinderilor si sa solutioneze problema birocratica in accesarea fondurilor destinate dezvoltarii micilor intreprinderi.

"Vom vrea sa introducem rapid dezvoltarea pe micro-intreprinderi", a spus Isar, care a aratat ca se va lucra pe trei nivele privind plata banilor pentru proiectele accesate, reducerea birocratiei si o crestere neinflationista.

"Incercam sa lucram pe trei nivele. In primul rand sa va primiti banii cat mai repede. La nivelul doi este birocratia care mananca foarte mult timp si resurse. Vom incerca sa gasim cateva moduri de a va face viata mai usoara la acest capitol. Mai vrem sa avem o crestere neinflationista", a mai spus ministrul.

El a mai anuntat ca vor fi lansati, in zone ale tarii, opt poli de crestere care sunt aglomeratii de afaceri conexe ce au capacitatea de a multiplica investitia.

Totodata, ministrul delegat pentru mediul de afaceri a mai spus ca Guvernul va introduce prevederea ca la parteneriate publice locale sa fie obligatoriu un partener local.

"Statul va fi mai prezent in economie ca un facilitator al activitatilor private. Avem o cu totul alta dimensiune a diplomatiei economice", a adaugat Lucian Isar.

Sursa foto:
lucianisar.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri