Fiscul a inceput saptamina trecuta sa trimita prin posta contribuabililor, persoane fizice, plicurile care contin formularele de declaratii de venit aferente anului fiscal 2005.

Doua deosebiri au intervenit fata de anii precedenti. Persoanele care au obtinut in 2005 doar venituri din salarii - indiferent de numarul de angajatori pentru care au lucrat, nu mai sint obligate sa inainteze declaratiile. Pe de alta parte, plicul primit de la Fisc va contine un singur formular in care vor fi consemnate toate tipurile de venituri realizate, indiferent de natura acestora.

In pachetul primit se vor afla doua exemplare ale äDeclaratiei speciale privind veniturile realizateô, ghidul de completare a acestora, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiilor la organul fiscal.

In cazul in care contribuabilii, dupa consultarea ghidului inclus, mai au nelamuriri privind modul de completare a formularelor de declaratie, pot solicita informatii suplimentare prin telefon sau direct de la orice administratie fiscala, la compartimentul pentru asistenta contribuabililor. Unul dintre cele doua exemplare va fi expediat prin posta, iar celalalt va fi pastrat. La trimitere, contribuabilii vor primi o recipisa ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor.

Pentru a nu fi platite taxe postale, este recomandata utilizarea plicului inclus, care are indicatia äCRô, in caz contrar costul expedierii urmind sa fie suportat de catre contribuabili.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4883&art=11700&cHash=fa5ab87764