Persoanele care au realizat anul trecut alte venituri in afara celor din salarii trebuie sa le declare la Fisc pina pe 15 mai
Fiscul a inceput saptamina trecuta sa trimita prin posta contribuabililor, persoane fizice, plicurile care contin formularele de declaratii de venit aferente anului fiscal 2005.

Doua deosebiri au intervenit fata de anii precedenti. Persoanele care au obtinut in 2005 doar venituri din salarii - indiferent de numarul de angajatori pentru care au lucrat, nu mai sint obligate sa inainteze declaratiile. Pe de alta parte, plicul primit de la Fisc va contine un singur formular in care vor fi consemnate toate tipurile de venituri realizate, indiferent de natura acestora.

In pachetul primit se vor afla doua exemplare ale Declaratiei speciale privind veniturile realizate, ghidul de completare a acestora, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiilor la organul fiscal.

In cazul in care contribuabilii, dupa consultarea ghidului inclus, mai au nelamuriri privind modul de completare a formularelor de declaratie, pot solicita informatii suplimentare prin telefon sau direct de la orice administratie fiscala, la compartimentul pentru asistenta contribuabililor. Unul dintre cele doua exemplare va fi expediat prin posta, iar celalalt va fi pastrat. La trimitere, contribuabilii vor primi o recipisa ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor.

Pentru a nu fi platite taxe postale, este recomandata utilizarea plicului inclus, care are indicatia CR, in caz contrar costul expedierii urmind sa fie suportat de catre contribuabili.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4883&art=11700&cHash=fa5ab87764

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri