Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) nu va suspenda sau retrage nicio autorizatie sau licenta a producatorului de electricitate detinut de stat Hidroelectrica, intrat miercuri in insolventa.

"ANRE nu va suspenda sau retrage nicio autorizatie sau licenta detinute de Hidroelectrica pe parcursul derularii procedurii de insolventa, societatea avand toate drepturile pentru a-si desfasura in continuare activitatea, in conformitate cu prevederile Legii insolventei", se arata intr-un comunicat al Autoritatii, potrivit Mediafax.

Instanta Tribunalului Bucuresti a admis deschiderea procedurii generale de insolventa in cazul Hidroelectrica.

Consiliul de Administratie a decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelectrica din cauza scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor, a informat compania, care a mentionat ca toate contractele vor fi continuate "in conditii de eficienta, transparenta si legalitate".

Presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a afirmat marti ca intrarea in insolventa, dupa "un dezastru de management" si seceta din 2011, nu vizeaza falimentul companiei, ci reorganizarea, care va dura 16-18 luni, si nu va duce la vanzarea de active sau inchiderea de hidrocentrale.

Potrivit bilantului companiei, profitul net a scazut anul trecut de 45 de ori, de la 292,3 milioane lei, la 6,4 milioane lei, in conditiile in care veniturile totale au coborat de la 3,41 miliarde lei la 3,18 miliarde lei, iar cheltuielile au urcat de la 3,02 la 3,14 miliarde lei.

Hidroelectrica a livrat in 2011 "baietilor destepti" energie de 1,52 miliarde de lei (360 milioane de euro), in scadere cu 300 de milioane de lei fata de 2010, contractele bilaterale reprezentand jumatate din vanzarile companiei de stat in anul trecut.

Datoriile pe termen scurt au urcat cu 900 de milioane lei in 2011, de la 1,7 miliarde lei la 2,6 miliarde lei, din care cu 400 de milioane la banci (total 1,1 miliarde lei), si cu 250 milioane lei catre furnizori (total 1,12 miliarde lei).

Datoriile pe termen lung au cunoscut, de asemenea, o majorare de peste 200 de milioane lei, la 1,5 miliarde lei, din care 1,42 miliarde lei reprezinta obligatii catre banci.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Borza: Vom cauta o solutie sa salvam termocentrala