Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi,a declarat, luni, la Craiova, unde s-a intalnit cu autoritatile locale, ca prioritatea ministerului pentru regiunea Oltenia o reprezinta finalizarea lucrarilor la drumul care ar urma sa lege soseaua de centura a municipiului de zona fabricii Ford, informeaza Mediafax.
Prezent la Craiova pentru inaugurarea noului de model Ford B-MAX, Ovidiu Silaghi, s-a intalnit in cursul diminetii cu primarul municipiului, Olguta Vasilescu, dar si cu seful Consiliului Judetean, Ion Prioteasa, si cu prefectul judetului Elena Costea, care i-au solicitat ministrului sa se preocupe in mod deosebit de soselele care leaga zona in care se afla fabrica Ford, dar si alti mari investitori din Oltenia, de drumurile nationale.

In acest context, ministrul Ovidiu Silaghi a declarat ca prioritate au proiectele imediate, care ar urma sa fie realizate in aceasta vara.

"Trebuie sa vedem cum reusim sa inchidem cei 6,7 kilometri de centura ocolitoare. Avem finantare pentru acest proiect, avem vreme buna si speram ca pana la sfarsitul verii sa finalizam. Cu celelalte proiecte mai mari, trebuie sa gasim o modalitate de prioritizare a lor si le vom lua pe rand in functie de importanta. Fordul este un important creditor la bugetul statului atat prin angajatii sai, dar si prin industria pe orizontala pe care o produce", a spus Ovidiu Silaghi.

Ministrul Transporturilor a vorbit si despre alte probleme de infrastructura, precum podul de la Calafat, dar si centura ocolitoare a Craiovei, si a asigurat autoritatile de tot sprijinul ministerului in acest sens.
La ora transmiterii acestei stiri, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, se deplaseaza spre Uzina Ford, unde urmeaza sa participe la inaugurea noului model Ford.

La lansarea oficiala a noului model Ford - modelul B-MAX, participa si presedintele Traian Basescu.

Modelul Ford B-Max este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova si este disponibil in trei variante de echipare (Ambiente, Trend, Titanium) si trei motorizari pe benzina si doua diesel.

Ford estimeaza ca va produce in acest an la Craiova 60.000 de masini B-Max, iar anul viitor 105.000 de unitati, modelul fiind destinat in principal pietelor externe. Pentru a atinge tinta de productie, muncitorii Ford vor lucra in doua schimburi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri