Rectificarea bugetului, care va intra saptamina aceasta spre aprobare la Guvern, va insemna un plus de bani pentru mai multe ministere, prioritatile fiind infrastructura si Educatia.

Deficitul bugetului general consolidat va creste de la 0,5% la 0,9% din PIB, prin suplimentarea cheltuielilor cu 3,3 miliarde de lei (1% din PIB) si majorarea veniturilor cu 2 miliarde de lei (0,6% din PIB), potrivit proiectului de rectificare bugetara elaborat de Ministerul Finantelor Publice.

Se baga bani in infrastructura

Banii alocati la rectificare vizeaza in cea mai mare parte proiecte si programe de investitii, cel mai mare beneficiar fiind Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului - 585,7 milioane de lei.

Pe al doilea loc vin Ministerul Educatiei si Cercetarii- 355 de milioane de lei, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor - 301,7 milioane de lei si Ministerul Administratiei si Internelor - 266,3 milioane de lei.

Cheltuieli suplimentare pentru proiecte au fost propuse si la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei - 200 de milioane de lei, Ministerul Apararii Nationale - 124,2 milioane de lei, Ministerul Economiei si Comertului - 106,5 milioane de lei, servicii din sistemul sigurantei nationale - 98,7 milioane de lei, Ministerul Integrarii Europene - 88,1 milioane de lei si Ministerul Justitiei - 42,6 milioane de lei.

In alta ordine de idei, o treime din sumele propuse reprezinta cheltuieli de capital (peste un miliard de lei), iar 904 milioane de lei vor fi alocati pentru bunuri si servicii.

Investitiile agentilor economici cu capital de stat vor fi suplimentate cu 336,6 milioane de lei, iar programele de asistenta sociala primesc fonduri in plus de 318 milioane de lei.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4911&art=11740&cHash=382fa5f8dd

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri