Rectificarea bugetului, care va intra saptamina aceasta spre aprobare la Guvern, va insemna un plus de bani pentru mai multe ministere, prioritatile fiind infrastructura si Educatia.

Deficitul bugetului general consolidat va creste de la 0,5% la 0,9% din PIB, prin suplimentarea cheltuielilor cu 3,3 miliarde de lei (1% din PIB) si majorarea veniturilor cu 2 miliarde de lei (0,6% din PIB), potrivit proiectului de rectificare bugetara elaborat de Ministerul Finantelor Publice.

Se baga bani in infrastructura

Banii alocati la rectificare vizeaza in cea mai mare parte proiecte si programe de investitii, cel mai mare beneficiar fiind Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului - 585,7 milioane de lei.

Pe al doilea loc vin Ministerul Educatiei si Cercetarii- 355 de milioane de lei, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor - 301,7 milioane de lei si Ministerul Administratiei si Internelor - 266,3 milioane de lei.

Cheltuieli suplimentare pentru proiecte au fost propuse si la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei - 200 de milioane de lei, Ministerul Apararii Nationale - 124,2 milioane de lei, Ministerul Economiei si Comertului - 106,5 milioane de lei, servicii din sistemul sigurantei nationale - 98,7 milioane de lei, Ministerul Integrarii Europene - 88,1 milioane de lei si Ministerul Justitiei - 42,6 milioane de lei.

In alta ordine de idei, o treime din sumele propuse reprezinta cheltuieli de capital (peste un miliard de lei), iar 904 milioane de lei vor fi alocati pentru bunuri si servicii.

Investitiile agentilor economici cu capital de stat vor fi suplimentate cu 336,6 milioane de lei, iar programele de asistenta sociala primesc fonduri in plus de 318 milioane de lei.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4911&art=11740&cHash=382fa5f8dd