Zeci de angajati de la Alro Slatina pazesc hala noua de prelucrare a aluminiului de teama ca activitatea sa nu fie oprita de sefii companiei si astfel sa isi piarda locurile de munca, transmite corespondentul Mediafax.
Angajatii au luat aceasta decizie, dupa ce au fost anuntati de conducerea uzinei ca hala noua de aluminiu se va inchide, din cauza faptului ca nu s-a ajuns deocamdata la un acord cu Hidroelectrica privind contractul de energie electrica.

Potrivit liderului de sindicat de la Alro Slatina Constantin Popescu, conducerea companiei intentioneaza sa opreasca 20% din activitatea uzinei.

"Am fost anuntati de luni seara ca se doreste inchiderea halei noi de aluminiu. Acolo lucreaza peste 100 de oameni, dar ideea este ca daca se inchide aceea vor fi disponibilizati aproximativ 1.600 de oameni, atat de la Slatina cat si de la Tulcea pentru ca activitatea lor are legatura cu cea din hala care se inchide", a declarat Constantin Popescu.

Liderul de sindicat a precizat ca directorii de la Alro ar vrea sa inchida hala, insa acestia nu sunt lasati de angajati.

"Nu au curaj sa vina sa o inchida pentru ca o pazesc muncitorii pentru ca daca era dupa ei ii puneau lacatul pana acum. Mai grav este ca daca inchid hala asta, urmeaza imediat si celelalte pentru ca fara ea, uzina trece pe pierdere", a mai spus Popescu.

Liderii de sindicat mai spun ca s-a ajuns la un pas de inchidere, dupa ce Hidroelectrica a intrat in insolventa si nu a mai putut asigura uzinei Alro energie la preturile de pana acum.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentanti din conducerea Alro Slatina nu au putut fi contactati pentru a exprima un punct de vedere.

La Alro Slatina lucreaza in prezent 2.500 de oameni, iar in primul semestru al anului 2012, compania a inregistrat profit de 30 de milioane de dolari.

Alro, companie detinuta de grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si controlat de Vitali Machitski, este cel mai mare consumator de energie electrica din Romania.

Compania a primit anul trecut energie de la Hidroelectrica in baza unui contract de 322,47 milioane lei, cel mai mare dintre contractele bilaterale ale producatorului de electricitate detinut de stat.

Contractele directe de vanzare a energiei, la preturi sub cele din piata, au fost incheiate de Hidroelectrica intre 2001 si 2003 si expira in 2014, 2015 sau 2018.

Euro Insol a anuntat ca vrea sa gaseasca solutii amiabile privind aceste contracte, prin discutii cu beneficiarii acordurilor, mentionand insa ca, daca acestia nu vor accepta noile conditii, contractele vor fi denuntate.

Saptamana trecuta, discutiile dintre administratorii Hidroelectrica si Alro Slatina privind contractul de livrare a energiei, la care a participat si omul de afaceri rus Vitali Machitski, proprietarul combinatului, nu au dus la niciun rezultat, urmand sa fie reluate saptamana aceasta.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administratie. Consiliul si-a motivat cererea prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" si al secetei din 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri