Premierul Victor Ponta se afla la sediul Bancii Nationale a Romaniei, pentru o discutie cu guvernatorul Mugur Isarescu.

Ponta a ajuns la sediul bancii centrale in jurul orei 12:20, fiind intampinat de guvernator, relateaza Mediafax.

Discutia are loc in contextul vizitei delegatiei FMI in Romania, schimbarii mai multor ministri din Guvernul Ponta si dupa referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, asupra caruia urmeaza sa se prununte Curtea Constitutionala.

Totodata, intalnirea are loc dupa declaratiile de luni ale guvernatorului BNR. Isarescu a afirmat ca politicienii vor afla curand ca pe pietele financiare "gura bate fundul", singura solutie fiind dialogul, care ar trebui sa domine discursul politic, iar cine nu il stapaneste sa plece, fara a avea pretentia sa-i scoata pe ceilalti din casa.

"Folosesc cuvintele unui foarte bun prieten al Romaniei, personalitate in lumea finantelor, care mi-a spus chiar asa: «Mai, voi chiar nu aveti ce sa faceti?» (...) Asa judeca lumea, si nu trebuie uitat ca lumea aceasta este formata din piete de unde Romania ia sume importante ca sa-si finanteze deficitul bugetar si ca sa merg mai departe pentru a plati salarii, pensii. Deci, aici nu e vorba de o joaca a BNR si de o interferenta. Aici este vorba de a trasmite semnale foarte clare ca aceasta tara trebuie sa mearga inainte, institutiile trebuie sa-si faca datoria (...) Fiecare trebuie sa-si faca datoria, iar in materie de finante internationale, atentie, si in finante interne, mai mult decat in oricare alta parte, spun eu ca gura bate fundul, si il bate rau de tot. Si nu avem nevoi de asa ceva. Este un mesaj pe care il repetam", a spus Isarescu.

El a aratat ca BNR isi face datoria, cauta sa obtina profit si sa achite la buget 80% din aceasta suma, care-l ajuta pe ministrul de Finante, Florin Georgescu, sa-si indeplineasca obiectivele.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Liviu Voinea renunta la BNR pentru FMI. Cand va prelua noua pozitie