Firma de inginerie industriala Adrem Invest Bucuresti va semna un contract de finantare pentru constructia noii centrale termice din municipiul Suceava cu banca austriaca Raiffeisen, care a aprobat in board finantarea proiectului, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.
Lungu a spus, intr-o conferinta de presa, ca a avut discutii cu o delegatie formata din reprezentantii bancii Raiffeisen International, ai Kontrollbank din Austria si ai firmei austriece Urbas, care va asigura echipamentele necesare constructiei centralei si cu cei ai firmei Adrem Invest care vor implementa proiectul.

Potrivit acestuia, reprezentantul Raiffeisen, Philipp Czaika, ar fi anuntat ca boardu-ul bancii a aprobat finantarea imprumutului necesar constructiei noii centrale termice si ca inainte de semnarea contractului de finantare trebuia purtata o discutie si cu reprezentantii autoritatilor sucevene, beneficiare ale proiectului, scrie Mediafax.

"Mi-a dat confirmarea ca proiectul va prinde contur", a spus Lungu.

El a subliniat ca este "un lucru mare" ca s-a obtinut aceasta finantare, mai ales in actualele conditii economice si pe fondul insolventei Hidroelectrica, care a provocat prudenta in finantarea proiectelor energetice in Romania.

Ion Lungu si-a exprimat increderea ca in primavara anului viitor va fi functionala noua centrala termica a orasului care va fi dimensionata noilor cerinte ale pietei de termoficare a municipiului.

El nu a putut preciza valoarea creditului pe care Adrem Invest il va obtine de la banca austriaca.

Firma de inginerie industriala Adrem Invest Bucuresti a castigat in primavara anului 2011 licitatia organizata de Primaria Suceava pentru construirea unei centrale termice in oras si infiintarea unei noi societati de termoficare.Combustibilul pe care va functiona centrala va fi gazul metan in timpul iernii si biomasa pe perioada de vara.

Compania Adrem Invest Bucuresti sustinea, in luna februarie, ca va incepe constructia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava in luna aprilie, cu doua luni mai tarziu fata de planul initial, din cauza ca inca nu a finalizat detaliile tehnice, iar apoi a anuntat ca finantarea va fi asigurata de UniCredit.

Ulterior, in luna iunie Adrem Invest a subconcesionat contractul firmei Bioenergie Suceava SRL, care face parte din acelasi grup intrucat, pentru asigurarea finantarii, banca a cerut Adrem Invest sa creeze o firma separata care sa puna in aplicare proiectul de constructie a noii centrale termice.

Pentru realizarea acestui proiect Primaria Suceava si societatea Termica SA Suceava pun la dispozitie terenul si utilitatile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri