Programe SAPARD de 100 milioane euro, acreditate de Comisia Europeana

Comisia Europeana a acreditat patru noi programe SAPARD in valoare de circa 100 milioane euro, cea mai mare parte a sumelor fiind alocata pentru proiectele destinate crearii de laboratoare sanitar-veterinare si protectia mediului, a anuntat joi Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.
Prin urmare, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va primi, incepand cu luna mai, in mod oficial cereri de finantare pentru programele vizand crearea de laboratoare sanitar-veterinare, fitosanitare si de siguranta a alimentelor, care vor contracta 41,19 milioane de euro, constituirea grupurilor de producatori - 2,73 milioane de euro, agromediu - 16,22 milioane de euro si silvicultura - 40,57 milioane de euro.

In prezent, sunt disponibile zece programe de finantare, fondurile fiind destinate pentru investitii in exploatatii agricole, industrie alimentara, diversificare economica, formare profesionala, grupuri de producatori, agricultura ecologica, laboratoare sanitar-veterinare si silvicultura. Romania poate primi de la UE pentru perioada 2000-2006, prin intermediul programului SAPARD, derulat de Agentia de Plati, peste 1,4 miliarde de euro. Insa nu mai putin de 640 de milioane de euro, de la UE (75%) si de la bugetul de stat (25%) trebuie cheltuite anul acesta, fondurile fiind corespunzatoare alocatiilor financiare din anii 2002, 2003 si 2004. Iar, pentru a putea fi absorbite, ar trebui depuse si aprobate, pana la jumatatea anului, proiecte de circa 200 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri