Majorarea redeventelor in sectorul energetic, utilizarea mai buna a potentialului energetic si aplicarea unor cote diferentiate de TVA sunt unele dintre solutiile pentru cresterea incasarilor la buget in perioada 2013-2016, urmand sa fie efectuata o analiza in acest sens, a declarat premierul Ponta, citat de Mediafax.
El a aratat ca este necesara imbunatatirea sistemului de colectare a veniturilor si a precizat ca, pentru strategia aferenta perioadei 2013-2016, vor fi cautate, impreuna cu Parlamentul si cu institutiile financiare internationale, alte solutii de crestere a incasarilor la buget.

"Daca vrem sa avem mai multi bani la buget pentru scoli, sanatate, drumuri, cu bugetul actual este aproape imposibil. De unde vor veni aceste resurse ? Fie ca vorbim de redevente mai mari - a existat un proiect de ordonanta care a disparut de pe agenda fostului guvern - fie ca vorbim de utilizarea mai buna a potentialului energetic al Romaniei, fie ca vorbim de o politica mai inteligenta de stimulare a agriculturii prin cote diferentiate de TVA", a spus Ponta.

Premierul a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la Targu Jiu, ca in conditiile mentinerii cotei unice de 16% este necesara cresterea veniturilor bugetare astfel incat Guvernul sa aiba mai multi bani pentru scoli, spitale si drumuri.

El a mentionat ca, pentru urmatorii ani, sistemul fiscal din Romania trebuie regandit pentru ca veniturile la buget sa fie mai mari decat cele de pana acum.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri