Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, spune ca reprezentantii opiniei publice, ai asociatiilor profesionale, pacientilor si sindicatelor s-au aratat putin interesati de noua lege a sanatatii, lansata in dezbatere publica la inceputul lunii iulie.
„Avem foarte putine propuneri la proiectul pus in dezbatere. Propunerile pe care le putem lua in consideratie sunt de forma si nu de fond. Avem si propuneri care nu au legatura cu sanatatea, ca de exemplu cererea de desfiintare a Institutului Cultural Roman (ICR)”, a declarat Vasile Cepoi intr-o conferinta de presa.

In conformitate cu intelegerile dintre autoritati si finantatorii externi, proiectul pentru noua lege a sanatatii ar trebui sa intre in dezbaterea Parlamentului in prima parte a lunii decembrie, a mai spus ministrul.

El a precizat ca prima forma modificata a pachetului de servicii de baza de care va beneficia un asigurat se va regasi in Contractul-cadru de anul viitor.

„Lucram la acest pachet care va fi definit astfel incat sa putem reduce, pana la eliminare, listele de asteptare pentru tratamentul bolnavilor oncologici sau de diabet. Vom elimina, insa, de la compensare, medicamentele neesentiale, ieftine, cu valoare pana in 10 lei, ca de exemplu expectorantele, deoarece acestea pot fi sustinute de asigurat, dar costa fondul de sanatate aproape 20 milioane de euro anual", a explicat ministrul Sanatatii.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri