Cota unica de impozitare de 16 la suta nu se potriveste economiei romanesti pentru ca are efecte adverse in ceea ce priveste componenta reformelor, considera presedintele Partidului Socialist European (PES), Poul Nyrup Rasmussen.
       
"Spunem nu cotei unice de impozitare si da impozitelor bine gandite. Un element-cheie pentru Romania si pentru tarile europene este faptul ca taxa unica este o modalitate sigura de a submina bunastarea generala", a spus Rasmussen, intr-o conferinta de presa sustinuta marti la Bucuresti.
       
In opinia liderului socialist european, sistemul de impozitare al cotei unice poate duce, pe termen lung, la dumping social.
       
"Guvernul sa-si ajusteze politica, altfel va avea probleme. Avem nevoie de o crestere economica, dar nu putem fi membru al pietei unice cu o societate dezechilibrata. Nu putem dori salarii mici pentru toata lumea, este necesara o forta de munca calificata", a motivat Rasmussen.
       
Presedintele PES a pledat pentru aplicarea in Romania a modelului social-european modern, adaptat normelor Uniunii Europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si