Aproape o treime din unitatile de productie a electricitatii in panouri fotovoltaice, adica 154 MW, ar urma sa fie instalate in regiunea Olteniei, a declarat miercuri directorul de afaceri corporatiste din CEZ Romania, Adrian Borotea, citat de Mediafax.
CEZ opereaza reteaua de distributie a electricitatii din Oltenia.

Romania este considerata de investitori atractiva pentru dezvoltarea de proiecte de energie regenerabila, in special eoliana si fotovoltaica, inclusiv datorita sprijinului acordat de stat.

In prezent, in Romania functioneaza mai multe proiecte de energie fotovoltaica, avand o putere instalata de aproximativ 5 MW, dar alte investitii in derulare prevad instalatii cu o capacitate cumulata de peste 520 MW.

In ultimii trei ani proiectele de productie a energiei eoliene au ajuns la o putere totala de 1.400 MW, echivalentul celor doua reactoare nucleare de la Cernavoda, care asigura aproape 20% din necesarul de consum al tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri