Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca realocarea de fonduri pentru functionarea in continuare a statului este in suma de 1,3 miliarde lei, el criticand guvernarea PDL pentru faptul ca nu a alocat resurse financiare si pentru sfarsitul acestui an, informeaza Mediafax.

"Am gasit bani pentru ca avem venituri suplimentare si pentru ca realocam din alta parte. Cei de la PDL inchideau Romania la 1 noiembrie", a spus Ponta.

El a precizat ca rectificarea bugetara din vara a avut ca obiect acoperirea sumelor necesare pentru a da inapoi banii luati ilegal de Guvernul Boc de la pensionari, in timp ce acum ministerul de Finante a cumulat restantele.

"Acum Ministerul de Finante a strans toate restantele pe care - in special Ministerul Sanatatii - dar vorbim de persoanele cu dizabilitati, autoritatile locale care trebuie sa plateasca insotitorii persoanelor cu dizabilitati, CNADR, acolo unde PDL si-a tot dat contracte si a uitat sa le plateasca. Asiguram funtionarae statului", a spus Ponta.
El a precizat ca suma realocata este in valoarea de 1,3 miliarde de lei.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca prioritatea actuala a Guvernului este identificarea fondurilor pentru functionarea spitalelor, plata unei parti din pensii si activitatea Ministerului Administratiei si Internelor, deoarece constructia bugetara nu prevede nicio resursa pentru ultimele 45 de zile ale anului.

"Prioritatea numarul unu in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii si atunci, profitand de incasari mai bune la buget, un trend care s-a confirmat si in trimestrul III, si rearanjand cheltuielile, prioritatea numarul unu este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram, evident cu un buget pentru 2013", a spus Ponta, la o emisiune TV.

Afirmatia a fost criticata de lideri PDL precum Adriean Videanu, Elena Udrea, Gheorghe Ialomitianu si Emil Boc.
Apoi premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Iasi, ca sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si pentru functionarea institutiilor statului, pana la sfarsitul anului, fondurile necesare in acest sens urmand sa fie realocate din alte parti.

"Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si pentru functionarea institutiilor statului, dar realocandu-i din alte parti", a afirmat, duminica, la Iasi, intr-o conferinta de presa, premierul Victor Ponta.

Acesta a reclamat ca s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca fostul Guvern a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Criza medicamentelor: "Guvernul demis lasa in urma cimitire pline"