Academia de Studii Economice din Bucuresti va acorda, pe 23 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al Romaniie, informeaza un comunicat remis Mediafax.
Academia de Studii Economice din Bucuresti a hotarat, in cadrul sedintei Senatului universitar din data de 6 august 2012, sa acorde titlul de Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al Romaniei.

Ceremonia de acordare a titlului va avea loc marti, 23 octombrie, incepand cu orele 12.00, in Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

La ceremonie, Regele Mihai I al Romaniei va fi reprezentat de Principesa Margareta si Principele Radu.

Alaturi de Senatul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, la eveniment sunt asteptate sa participe personalitati din viata culturala, stiintifica si academica.

Regele Mihai I al Romaniei s-a nascut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei Elena.

Potrivit site-ului casei regale, prima domnie a Regelui Mihai I a inceput in 1927, la varsta de 6 ani, dupa moartea bunicului sau, Regele Ferdinand I, regele-copil fiind tutelat de o regenta condusa de unchiul sau, Principele Nicolae al Romaniei. Dupa urcarea pe tron a Regelui Carol al II-lea, in iunie 1930, si dupa plecarea reginei-mama in exil, Regele Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. In urma abdicarii tatalui sau, pe 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I.

Din 1944, Regele Mihai s-a opus instaurarii autoritatilor comuniste si, in cele din urma, a fost obligat sa abdice, pe 30 decembrie 1947.
Exilul Regelui Mihai si al Reginei Ana a inceput odata cu revenirea de la nunta lor organizata la Atena. Au locuit, pana la sfarsitul anului 1948, la Vila Sparta, locuinta Reginei-mama Elena. Din 1949, Regele Mihai si Regina Ana s-au mutat la Lausanne si apoi in Anglia, unde au locuit pana in 1956, dupa care au revenit in Elvetia. Regele Mihai si Regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, in Elvetia, insa petrec principalele sarbatori ale anului in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri