Ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, s-a intalnit, marti, cu o delegatie nipona condusa de presedintele Ligii parlamentare de prietenie Japonia - Romania, Hakuo Yanagisawa, informeaza Ministerul Economiei si Comertului.
       
In acest context, ministrul delegat pentru comert a propus parlamentarilor japonezi sa incurajeze firmele nipone sa intre pe piata UE prin dezvoltarea de investitii si proiecte in tara noastra.
       
De asemenea, Iuliu Winkler a solicitat membrilor delegatiei sprijinul pentru continuarea Programului de Asistenta Oficiala de Dezvoltare (ODA - Official Development Assistance) pe care Japonia il acorda tarii noastre in conditiile respectarii criteriilor si conditiilor impuse de apartenenta tarii la Uniunea Europeana.
       
Prin programul ODA guvernul japonez acorda Romaniei, in conditii avantajoase, credite si finantari pentru proiecte in domeniul economic.
       
In ultimii 5 ani schimburile comerciale dintre Romania si Japonia sunt in crestere, atingand in 2005 o valoare de 662,9 milioane dolari. in structura exporturilor se regasesc produse ca semifabricate lemn, masini si echipamente electrice, produse chimice, produse metalurgice, produse textile. Anul trecut au fost importate din Japonia masini si utilaje, echipamente si produse ale industriei electronice si electrotehnice, vehicule, produse din metal, produse chimice, instrumente si aparate optice si foto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Un nou fond lansat de 3TS: ce vor de la antreprenorii care cauta bani