Evaziunea fiscala este atat de mare pe plan local incat depaseste bugetul statului, iar Romania, ca si alte economii postcomuniste, este ca o piramida intoarsa, a precizat ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, cu ocazia lansarii raportului “Prioritati pentru Romania” de catre Camera de Comert Americana in Romania (AmCham).

“In Romania exista 3 milioane de angajati in sectorul privat care platesc impozite si care sustin 15 milioane de romani si 3 milioane de romani in economia gri. Sunt mai multi salariati decat pensionari. Totodata, 400.000 de romani lucreaza pentru companiile de stat, iar acestea creeaza mai multa datorie decat profit”, a mentionat Gitenstein.

El spune ca Romania ar putea deveni din nou un centru energetic in Europa, dar ca investitorii straini nu-si vor investi capitalul in companii de stat conduse ineficient.

Gidenstein a mai adaugat ca Romania nu trebuie sa uite ca este in competitie cu alte tari din regiune pentru atragerea investitiilor straine.

“In prezent, de exemplu, este mai sigur sa introduci bani in Slovenia decat in Romania. Guvernul trebuie sa considere mediul de afaceri ca pe un partener”, a completat ambasadorul SUA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Buget de 4 miliarde de lei pentru investitiile Companiei de Drumuri