DIICOT audiaza, astazi, o suta de persoane intr-un caz de frauda bancara estimata la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzand la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatilor acestora din Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu, scrie Mediafax.

UPDATE 4: Ce averi au cei 3 oficiali din Ministerul Economiei

UPDATE 3: BCR a sesizat DIICOT in luna mai de existenta unor falsuri in dosarele de credit

UPDATE 2: Declaratia de avere a lui Aurel Saramet

UPDATE 1: Vezi reactia Ministerului Economiei


UPDATE: Vezi reactia BRD

DIICOT audiaza, joi, o suta de persoane, intre care angajati ministeriali, intr-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzand la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatile acestora in Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.

Invinuitii din dosar sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, informeaza DIICOT.

Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre invinuitii Aurel Saramet (foto dreapta), avand calitatea de director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri; Cercel - Duca Alexandru Claudiu (foto stanga), vicepresedinte al BRD-SocGen; Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut si Atanasiu Andrei, angajati in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Diaconescu Florian Dragos.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti si Biroul Teritorial Calarasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalarea banilor. In acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un numar de 50 de perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu", se arata intr-un comunicat al Directiei.

Potrivit sursei citate, in perioada 2010-2012, membrii grupului infractional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse - au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate.

Valoarea totala a prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala este estimata la suma de 22 milioane de Euro.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti vor fi aduse 100 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Suportul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de catre SRI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri