Randamentele eurobondurilor romanesti au crescut vineri la cel mai ridicat nivel din ultima luna, investitorii anticipand ca anuntul referitor la incheierea unui nou acord cu FMI anul viitor ar putea creste cererea pentru obligatiuni in moneda locala, scrie Mediafax care citeaza Bloomberg.
Randamentul obligatiunilor denominate in euro cu maturitatea in 2018 a avansat cu 5 puncte de baza, sau 0,05 pnucte procentuale, la 4,75%, cel mai ridicat nivel din 4 octombrie.

Moneda nationala s-a depreciat spre finalul sesiunii interbancare, intr-o piata cu interes redus la tranzactionare, iar cotatiile au urcat pana la 4,5290 lei/euro, reprezentand cel mai ridicat nivel al zilei. Rata de referinta publicata vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a urcat cu 0,64 bani, la 4,5220 lei/euro.

Premierul Victor Ponta a declarat ca un nou acord de precautie cu FMI ar actiona drept plasa de siguranta impotriva "turbulentelor serioase" de pe pietele financiare, noteaza Bloomberg.

Acordul preventiv aflat in derulare ar trebui sa se incheie in luna aprilie, iar vineri a inceput campania electorala pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la inceputul intrevederii cu delegatia FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, ca a discutat cu premierul Victor Ponta si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu si s-a decis incheierea unui nou acord cu FMI pentru "inca un an sau doi".

Ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, a declarat vineri ca misiunea FMI de evaluare va reveni la Bucuresti la mijlocul lunii ianuarie, cand se va face ultima analiza a acordului in derulare si se vor negocia conditiile noii intelegeri, care va fi aprobata cel mai probabil in luna februarie.

"Credem ca un nou acord preventiv cu FMI va fi un factor pozitiv pentru obligatiunile guvernamentale denominate in lei", comenteaza analistul Nicolae Covrig de la Raiffeisen Bank intr-o nota transmisa vineri, citata de Bloomberg.

Banca austriaca vede sanse reduse ca Ministerul Finantelor sa acceseze din nou finantare de pe pietele externe pana la sfarsitul acestui an, avand in vedere calendarul electoral.

Randamentul eurobondurilor romanesti cu scadenta in 2019 a crescut cu 4 puncte de baza, la 5,04%, iar cel al obligatiunilor in dolari cu maturitatea in 2012 a avansat de asemenea cu 4 puncte de baza, la 4,642%, potrivit datelor Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri