Comisia Europeana a demarat procedura de infringement impotriva Romaniei, pe motiv ca tara noastra nu a legiferat exportul de gaze naturale, ceea ce ar duce la o situatie catastrofala atat pentru populatie, cat si pentru industrie, din cauza ca orice metru cub exportat trebuie inlocuit de importuri de trei ori mai scumpe, scrie Jurnalul National.
Scrisoarea a fost trimisa in data de 21 noiembrie. Conform reglementarilor europene, fiecare stat membru trebuie sa permita tranzitul de gaze in ambele sensuri, si al importurilor, si al exporturilor. Premierul Victor Ponta a catalogat aceasta “solutie” a exporturilor drept o “catastrofa”.

“Ideea e ca exportam gaze romanesti, importam gaze rusesti la un pret triplu. Sigur ca avem o problema cu legislatia europeana, care spune ca sa lasam, sa exportam. O sa gasim o solutie. Altfel insa, pe romaneste, asta inseamna sa exportam gazele romanesti, alea ieftine, si sa importam de-alea scumpe. Insa, sigur, tine si de o strategie pe termen lung”, a afirmat primul-ministru.

Citeste articolul complet pe Jurnalul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri