Salariile bugetarilor vor fi reintregite, urmand sa creasca, de la 1 decembrie, cu 7,4 la suta, potrivit prevederilor cuprinse in Ordonanta de Urgenta 19/2012 privind recuperarea reducerilor salariale din iunie 2010, scrie Mediafax.
Lefurile bugetarilor au crescut, incepand cu 1 iunie, cu opt la suta, Guvernul urmand sa platesca integral, incepand cu 1 decembrie, remuneratia angajatilor din sistemul public la nivelul de la jumatatea anului 2010, anterior reducerii cu 25 la suta agreate cu Fondul Monetar International (FMI).

Bugetarii au mai beneficiat, de la inceputul anului trecut, de o crestere salariala de 15 la suta, prima pentru revenirea la lefurile de la jumatatea lui 2010.

Potrivit Ordonantei de urgenta privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza, salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se majoreaza in doua etape, respectiv cu opt la suta incepand cu 1 iunie 2012 fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012 si cu 7,4 la suta incepand cu 1 decembrie 2012 fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.

"Cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta, salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare, de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se majoreaza in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii", prevede documentul.

Cuantumul brut al salariilor de incadrare, al sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare aferent personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, care se stabileste in conformitate cu prevederile Legii privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, se majoreaza in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in acelesi conditii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri