Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) spera la formarea rapida a noului guvern, de la care sunt asteptate politici economice previzibile si stabile, care sa consolideze increderea in Romania in plan extern, potrivit Mediafax.
"Conform rezultatelor partiale, Uniunea Social Liberala (USL) a castigat alegerile parlamentare. Speram sa se formeze foarte repede un nou guvern, de la care asteptam sa se ocupe cu toata energia de problemele economice importante si stringente - mai ales pe fondul cresterii economice reduse, al investitiilor straine slabe si al ratei mici de absorbtie a fondurilor europene. Avem nevoie de politici economice previzibile si stabile, care sa consolideze increderea in Romania dincolo de granitele tarii", a declarat intr-un comunicat Sebastian Metz, director general al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

Alt teme importante sunt formarea profesionala, cresterea transparentei in cadrul licitatiilor publice, predictibilitate a conditiilor-cadru legislative si in general un dialog permanent al Guvernului cu reprezentantii mediului de afaceri, potrivit sursei citate.

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane in Romania si a fost infiintata ca si Camera bilaterala cu sediul in Bucuresti in septembrie 2002.

In calitate de asociatie economica bilaterala, care cuprinde circa 530 de firme germane si romanesti, AHK Romania reprezinta interesele membrilor in fata autoritatilor publice.

USL a castigat 58,63%% din voturile pentru Camera Deputatilor si 60,1% la Senat, in urma alegerilor care au avut loc duminica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri