Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, dupa intrevederea cu liderul PNL Crin Antonescu, ca ANAF ramane la ministerul de Finante si ca presedintele si vicepresedintii acestei institutii sunt numiti de catre prim-minsitru, lucru care se facea si inainte, informeaza Mediafax.
"ANAF nu are alt loc decat la Finante. Presedintele ANAF si vicepresedintii sunt numiti de mine. Dar ANAF, rolul lui, este la Finante, alaturi de buget, pentru ca aduce bani. (…) Dar si pana acum….nu s-a schimbat nimic. Presedintele ANAF si vicepresedintii sunt numiti, fiind secetari de stat si subsecretari, sunt numiti de mine , dar asta nu e nicio schimbare, asta a fost tot timpul", a spus Ponta.

Intrebat daca va numi pe cineva la ANAF acum, Ponta a raspuns: "Nu, v-am explicat din aceasta diversiune cu ANAF, ca nu s-a schimbat nimic, in sensul in care si pana acum tot eu numeam si presedintele si vicepresedintii. Presedintele e numit imediat dupa Blejnar, nu l-am numit eu. ANAF nu trebuie sa fie politizat , dar in acelasi timp rolul ANAF e sa aduca bani pentru Buget si pentru Finante", a spus Ponta.

El a mentionat ca "povestea cu ANAF" a fost inventata de un ziar, iar el de patru zile spune ca nu are sens sa plece ANAF de la Finante si de la Buget.

"ANAF pune banii in Buget. Cum sa plece, unde sa plece? la Transporturi, la Mediu? Normal ca ramane acolo", a spus Ponta.

El a spus ca reorganizarea ANAF si a celorlate institutii de control fiscal, respectiv Garda Financiara si Vamile, mentionata in programul de guvernare, este "altceva".

"Aia e altceva. Avem un program cu Banca Mondiala privind modul de colectare a taxelor si inclusiv un program de combatere a coruptiei. Exista inca, sunt structuri nu doar de pe vremea lui Blejnar, si dinaintea lui Blejnar, structuri ilegale care ne impiedica sa colectam taxe. Ori asta e foarte important, ca altfel de unde o sa avem bani pentru Sanatate, Educatie, pentru pensii, daca nu colectam toate taxele?", a spus Ponta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri