Principalii datornici ramin companiile aflate in proprietatea statului

Datoriile la bugetul general consolidat la 31 martie au totalizat 16,16 miliarde de lei noi, adica peste 4,6 miliarde de euro, suma care ar acoperi fara probleme costurile construirii celor 700 de kilometri de autostrada aferenti Coridorului IV european.

Obligatiile restante la bugetul general consolidat inregistrate la 31 martie au crescut cu 4,79 % fata de cele inregistrate la sfirsitul lunii decembrie 2005 cifrindu-se la 1,61 milioane lei noi, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Aceasta crestere importanta are la baza in principal acumularea de catre marii contribuabili de debite curente la nivelul anului 2006, care nu au fost achitate si pentru care au fost calculate penalitati pina la 31 martie. Restantele catre stat se penalizeaza cu 0,1% pe zi.

Marii contribuabili inregistrau obligatii restante in valoare totala de peste 9,1 miliarde de lei, in crestere cu nu mai putin de 17,7% fata de 31 decembrie 2005. Din aceasta suma, patru miliarde de lei reprezentau sume restante aflate in procedura de executare silita in vederea recuperarii acestora, 2,8 miliarde de lei reprezentau obligatii restante pentru care au fost acordate inlesniri la plata, iar 1,9 miliarde lei erau sume restante aflate in procedura de administrare speciala.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ponta:OUG pentru Fondul Suveran, adoptata, in ciuda avertismentului MJ