Principalii datornici ramin companiile aflate in proprietatea statului
Datoriile la bugetul general consolidat la 31 martie au totalizat 16,16 miliarde de lei noi, adica peste 4,6 miliarde de euro, suma care ar acoperi fara probleme costurile construirii celor 700 de kilometri de autostrada aferenti Coridorului IV european.

Obligatiile restante la bugetul general consolidat inregistrate la 31 martie au crescut cu 4,79 % fata de cele inregistrate la sfirsitul lunii decembrie 2005 cifrindu-se la 1,61 milioane lei noi, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Aceasta crestere importanta are la baza in principal acumularea de catre marii contribuabili de debite curente la nivelul anului 2006, care nu au fost achitate si pentru care au fost calculate penalitati pina la 31 martie. Restantele catre stat se penalizeaza cu 0,1% pe zi.

Marii contribuabili inregistrau obligatii restante in valoare totala de peste 9,1 miliarde de lei, in crestere cu nu mai putin de 17,7% fata de 31 decembrie 2005. Din aceasta suma, patru miliarde de lei reprezentau sume restante aflate in procedura de executare silita in vederea recuperarii acestora, 2,8 miliarde de lei reprezentau obligatii restante pentru care au fost acordate inlesniri la plata, iar 1,9 miliarde lei erau sume restante aflate in procedura de administrare speciala.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5257&art=12671&cHash=4b45613489

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri