Guvernul a revizuit in scadere, in urma discutiilor cu FMI, prognoza privind Produsul Intern Brut si cresterea economica pentru acest an, comparativ cu declaratiile oficiale anterioare, noua tinta pentru avansul PIB fiind in prezent de 1,6%, fata de "abordarea prudenta" de 1,8% din urma cu zece zile.
Sinteza indicatorilor macroeconomici pentru bugetul pe acest an contine o estimare de crestere economica de doar 1,6% si un PIB de 623,3 miliarde lei, informeaza Mediafax.

In urma cu zece zile, la prezentarea datelor macroeconomice privind proiectul de buget pentru acest an, Guvernul anunta ca si-a fixat pentru acest an o tinta prudenta de crestere economica de 1,8% din PIB, dar spera, intr-o varianta optimista, sa atinga un avans economic de 2% din PIB. Executivul anunta totodata un nivel al PIB de 629 miliarde lei.

Guvernul preciza atunci ca acestea sunt datele cu care "pleaca la drum in modelul de baza", dar ca urmeaza sa discute pe aceasta tema cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri