Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat luni seara, dupa discutiile cu reprezentantii FMI, ca le-a reprosat acestora transformarea dialogului social intr-unul de tip comunist, dat fiind faptul ca sindicatele au fost chemate la negocieri dupa ce se decisese cu privire la salariul minim, scrie Mediafax.
Hossu a spus ca reprosul facut reprezentantilor FMI a fost justificat de faptul ca reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) au chemat sindicatele la discutii privind salariul minim dupa ce convenise deja cu Guvernul in privinta majorarii acestuia in doua etape, la 750 de lei si, ulterior, la 800 de lei.

In acelasi context, liderul "Cartel Alfa" a mai spus ca principalele cinci confederatii sindicale au subliniat, la discutiile cu reprezentantii FMI, necesitatea majorarii salariului minim la 850 de lei, in conditiile in care de aceasta masura ar viza nu mai putin de 1,9 milioane de salariati, existand totodata beneficii aduse bugetului de stat.

Bogdan Hossu a adaugat ca discutiile de luni purtate la sediul FMI din Bucuresti au vizat si reformele in structura companiilor cu capital majoritar de stat, in special la cele din energie si transporturi, sindicalistii cerand intalniri separate cu federatiile din domeniile respective.

Presedintele "Cartel Alfa" a adaugat ca a fost abordat si subiectul modificarii Legii dialogului social, prilej cu care reprezentantii FMI ar fi exprimat rugamintea ca proiectul in acest sens sa intre in dezbatere parlamentara.

O misiune a Fondului Monetar International se va afla la Bucuresti in perioada 15-29 ianuarie pentru cea de-a saptea si a opta evaluare a acordului stand-by, principalele teme de discutie fiind perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale si politica monetara. Misiunea FMI va fi insotita de echipe de la Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Romania are in derulare un acord preventiv cu FMI si UE in valoare de cinci miliarde de euro, fonduri care nu vor fi accesate decat in caz de necesitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri