Romanii sunt mai degraba pesimisti in privinta evolutiei economiei nationale - 39 la suta apreciaza ca situatia economica va fi la fel in 2006 comparativ cu anul precedent, 28 la suta considera ca economia va cunoaste o usoara decadere, in timp ce 11 la suta sunt de parere ca economia va decadea puternic, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 5-9 mai, dat publicitatii sambata si citat de Rompres.

Numai 22 la suta dintre cei chestionati au afirmat ca economia va cunoaste o usoara crestere, iar procentajul celor care au declarat ca economia va creste puternic a fost nesemnificativ (0,5 la suta).

Fata de luna martie 2006, a crescut insa cu aproape doua procente numarul celor care cred intr-o crestere a economiei fata de anul precedent.

Potrivit sondajului, 40 la suta dintre romani considera ca viata lor din prezent este la fel ca in urma cu un an, 36 la suta afirma ca este "mai proasta", iar cinci la suta considera ca este "mult mai proasta". Pe de alta parte, 17 la suta dintre cei chestionati declara ca viata lor din prezent este mai buna, iar unu la suta - mult mai buna.

Studiul INSOMAR a fost realizata pe un esantion de 1.216 persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. S-a folosit metoda sondajului de opinie pe baza de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate, in 52 de localitati urbane si 54 rurale din 40 de judete si in municipiul Bucuresti. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95 la suta, este de 2,8 la suta.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Iohannis, la Munchen: Dragi aliati, sa avem grija de Flancul Estic