Agentia Nationala de Administrare Fiscala a contabilizat, pana la 12 mai 2006, jumatate din numarul estimativ al declaratiilor contribuabililor persoane fizice, pentru veniturile consemnate in 2005, conform declaratiei facute de purtatorul de cuvant al ANAF, Dorin Tiganas, agentiei Mediafax.

Numarul preconizat al contribuabililor care trebuie sa depuna declaratii este de 610.000, dintre acestia, peste o suta de mii fiind in Capitala.
Contribuabilii au primit la domiciliu doua exemplare ale formularului pentru declaratia speciala privind veniturile realizate, personalizate, ghidul de completare a formularelor, precum si plicul destinat trimiterii de catre acestia a declaratiei catre organul fiscal de domiciliu.

Reprezentantul ANAF a spus ca intarzierea numararii tuturor plicurilor s-a inregistrat datorita lipsei de personal din cadrul administratiilor financiare. Acestea au detasat personal de la alte servicii pentru a oferi asistenta contribuabililor la completarea declaratiilor. Tiganas a mentionat existenta unor plicuri si in depozitele postei si la administratiile finantelor publice, care urmeaza sa fie numarate.

Potrivit lui Tiganas, Agentia a primit anul trecut 3.044.000 declaratii, dintr-un total de 3.100.000 programate.