Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, la Bruxelles, ca, urmare a solicitarii Consiliului European de a face tot ce tine de CE pentru a evita la maximum dezangajarile, Jose Manuel Barroso s-a oferit sa transfere "un numar suficient de oameni" sa lucreze direct pe programe cu Romania.
"Presedintele Barroso s-a oferit sa transfere de la Comisie un numar suficient de mare de oameni ca sa lucreze direct pe programe", a anuntat presedintele Basescu, explicand ca este o decizie luata urmare a unei solicitari a Consiliului European.

"Solicitarea Comisiei de la Consiliul European nu este doar sa modifice regulamentul daca este nevoie, ci si sa faca tot ceea ce tine de ea pentru evitarea la maximum a dezangajarilor", a explicat seful statului, potrivit Mediafax.

"Deci, bani avem pe asistenta tehnica ca sa putem utiliza ajutorul Comisiei si Romania sa reuseasca sa foloseasca toata suma alocata", a mai spus Traian Basescu.

Bugetul UE: cat va lua Romania

Sumele pe care le primeste Romania din bugetul UE in 2014-2020 pe programe, el mentionand ca in total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

"Bugetul UE pentru perioada 2007-2013 a fost de 994 de miliarde. Bugetul 2014-2020 este de 960 de miliarde, este prima data in istoria UE cand bugetul scade. In aceste conditii, faptul ca Romania reuseste o crestere de 18% este un lucru foarte bun si este si cel mai important procentaj de crestere dintre toate cele 28 de state", a precizat Traian Basescu.

Presedintele a mentionat ca, pentru Politica de Coeziune, in acest exercitiu bugetar, 2007-2013, Romania are alocate 19,841 miliarde de euro, iar pentru exercitiul 2014-2020 are alocate 21,825 miliarde euro. "Ceea ce inseamna o crestere de 10% pe bugetul de coeziune, suma care va fi indexata cu inflatia pe parcursul celor 7 ani. Avem deci un plus de 2 miliarde. Ceea ce ne-a asigurat foarte mult sa ne batem pentru «n plus 3»", a adaugat Basescu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri