Romania trebuie sa se reindustrializeze si sa "arda niste etape" pentru a dezvolta industriile de varf, iar cele mai multe companii de stat trebuie privatizate, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, scrie Mediafax.

"Toate companiile de stat trebuie privatizate, in afara de barajul de la Vidraru sau Portile de Fier, deci Hidroelectrica, in afara de reactoarele pe care le-am construit, in afara de Trangaz, Transelectrica, poate anumite componente ale industriei de aparare si anumite tronsoane ale cailor ferate de pasageri, totul trebuie privatizat. (...) Facem o strategie de reindustrilizare, sa ducem Romania in directia in care se indreapta lumea. Rulmenti ca suedezii nu o sa facem, de aceea este bine sa ardem niste etape si sa tintim industrii de varf", a afirmat Vosganian.

Romania a privatizat o serie de companii de stat din 1989 pana in prezent, astfel ca statul mai detine monopol doar in sectorul productiei de electricitate din surse conventionale. Investitiile private in sectorul energetic au vizat preponderent sursele alternative, atrase insa de ajutorul de stat consistent acordat de Guvern.

Vosganian a aratat ca unele privatizari au fost reusite, altele au fost mai putin bune, dar statul trebuie sa vanda in continuare cea mai mare parte a companiilor pe care inca le controleaza.

"Ar fi foarte imbucurator sa nu mai raman cu aproape nimic, pentru ca un ministru nu trebuie sa fie un super director al sectorului de stat, ci un ministru al industriei de stat", a adaugat Vosganian.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Guvernul a promis FMI ca vinde majoritarea companiilor detinute de ME
Setari Cookie-uri