Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, luni, ca in aceasta saptamana va fi propus un proiect de Ordonanta de Urgenta privind reorganizarea AVAS, prin care, din cauza restrangeriii portofoliului institutiei, personalul acesteia va fi redus cu cateva zeci de persoane.
"Saptamana aceasta vom prezenta o Ordonanta de Urgenta care priveste reorganizarea AVAS si in care, din cauza restrangerii portofoliului acestuia, propunem si o restrangere de personal de cateva zeci de persoane", a afirmat Vosganian, citat de Mediafax.

El a precizat ca auditul restructurarilor bugetare, anuntat de Guvern, va fi coordonat de vicepremierului Liviu Dragnea, in calitatea sa de ministru al Administratiei.

"La nivelul ministerului Economiei, dupa un dialog cu sindicatele si cu compartimenetele specializate, auditul va avea in vedere pe de o parte stabilirea responsabilitatilor pe fiecare compartiment, apoi evaluarea personalului care exista in fiecare compartiment si care este nivelul sau de pregatire, urmand apoi sa facem o compatibilizare intre strategiile pe care ni le asumam si personalul care exista", a spus Vosganian.

El a precizat ca sunt zone in care personalul este excedentar, dar sunt si zone in care acesta este deficitar (departamentul juridic, de politici industriale), apreciind ca ar trebui gasite o modalitate de a acoperi lacunele de structura profesionala.

"Ideea ca nu facem angajari in sectorul bugetar e o idee gresita, care condamna in primul rand pe absolventii facultatilor de administratie publica. Nu mi se pare corect sa refuzam absolventilor dreptul de a lucra in administratia centrala, care trebuie intinerita si profesionalizata", a spus ministrul, intrebat daca in cadrul departamentelor unde personalul este deficitar se vor face angajari.

Duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV, Vosganian a afirmat ca numarul de angajati din sectorul bugetar trebuie redus, iar Guvernul Ponta are un "rol istoric", de a fi primul guvern deschis fata de societate si economia de piata.

El a dat ca exemplu AVAS, aratand ca Autoritatea poate fi reconfigurata astfel incat din cei circa 270 de angajati sa ramana 210-220.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri