Kilometri putini, planuri mari. Cam acesta este principiul de lucru al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, a carei conducere spune ca, din acest an, automobilistii nu se vor mai simti pierduti pe autostrada daca masina le face pana, intra in blocaj de trafic sau au nevoie urgenta de medic.

Hoteluri pe autostrada

„In prima decada a lunii iunie vom da in folosinta un sistem de comunicatii si control al traficului, care va functiona pina la Lehliu, urmind ca in perioada iulie-august sa fie utilizabil pina la Drajna“, promite Nicola Mihai, responsabil cu autostrazile in cadrul CNADNR.

Planurile companiei prevad montarea din doi in doi kilometri a 152 de coloane de telefonie de la care cei aflati in dificultate vor putea apela centrul de control al autostrazii, care se va gasi la km 20, in zona localitatii Tanganu. Odata primita solicitarea, operatorii centrului vor chema in ajutor serviciul solicitat, inclusiv pe cel de depanare auto. Tot pe autostrada Bucuresti–Constanta, pina in toamna acestui an va avea loc concesionarea a doua spatii de servicii, pe care cistigatorii licitatiilor vor putea construi restaurante, minihoteluri sau benzinarii“, mai promite Nicola. Punctele de odihna a automobilistilor vor fi situate la km 20 si km 74, deoarece se recomanda o distanta de 30-50 km intre acestea.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5374&art=12948&cHash=bd913f415f