Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca trebuie reorganizat aparatul birocratic al sistemului sanitar, in care exista o armata de oameni care taie frunza la caini si cer spaga si atentii, intregul sistem fiind mare consumator de resurse financiare.
Ministrul Eugen Nicolaescu a spus ca sistemul sanitar lucreaza "nefericit" in birocratie si a criticat activitatea caselor de sanatate care cer inutil unele acte doveditoare ale calitatii de asigurat, cand legea "zice exact cine nu e asigurat".

"Intrebati managerii de spitale cu ce se confrunta in relatia cu casele. (...) De ce medicul de familie se duce in fiecare an sa-si contracteze serviciile de sanatate, el fiind in contract de ani de zile, si la fiecare contractare i se cere un maldar de hartii. De ce? Ca acei oameni care ocupa locuri acolo sa justifice ca au de lucru. Incerc sa va spun cat de nefericit lucreaza acest sistem", a spus Eugen Nicolaescu (foto).

Ministrul Sanatatii a apreciat ca sistemul sanitar este "mare consumator de resurse financiare" si a subliniat ca sistemul sanitar ar trebui "sa lucreze pentru cetatean, nu pentru autosustinerea lui".

"Poate afirmatiile mele sunt foarte tari, pentru unii neindreptatite, dar sunt si o armata de oameni care taie frunza la caini, care cer bani, cer spaga, cer atentii. Stiti aceste lucruri, asta este tara in care traim, dar trebuie sa le lasam asa la infinit?", a mai declarat Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca nu a vrut sa supere pe nimeni, ci a vrut sa iasa in evidenta mesajul ca "putinii bani - ca sunt putini - pe care ii avem, daca si pe aceia ii irosim, nu avem de ce sa mai stam aici, putem sa plecam acasa".

Nicolaescu a mai spus ca a incercat sa faca reforma in sanatate in 2005 - 2008. "Au fost 60 de modificari ale legii si nici cei din minister nu mai stiu care e varianta finala. Sunt 1.000 de amendamente la legea din 2006. Insist ca daca acea lege ar fi aplicata in litera si spiritul ei, multe din neajunsuri nu s-ar fi manifestat", a mai spus ministrul.

La conferinta cu tema "Reforma in sanatate 2013-2014", organizata de agentia de presa Mediafax in colaborare cu Ministerul Sanatatii, sunt dezbatute noutatile in reforma sistemului sanitar impreuna cu ministrul Sanatatii si cu Theodor Alexandrescu - CEO Allico Asigurari, Efthymios Papataxiarchis - presedintele Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Dragos Damian - presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), Adrian Pana - secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Iulian Petre - vicepresedinte al Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) si un reprezentant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri