Premierul Victor Ponta l-a contrazis pe presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde (PNL) si a afirmat ca Guvernul dispune de bani atat pentru salarii si pensii, cat si pentru FMI, adaugand insa ca poate banii de salarii vor fi taiati chiar la acest consiliu judetean, unde "oamenii, sau cel putin sefii, vor sa fie la televizor".

Premierul a apreciat ca mesaje de acest gen, privind lipsa banilor in buget, "pe care la un moment dat le mai dadea si presedintele Basescu", sunt mesaje iresponsabile, scrie Mediafax.

"Primul-ministru, ministrul de Finante, ministrul Bugetului, guvernatorul Bancii Nationale, FMI, Banca Mondiala nu reprezentam nimic in fata presei daca iese un domn, dimineata, seara, nu stiu pe unde pe la Resita, si isi da cu parerea. Avem banii de pensii, avem banii de salarii, poate nu o sa-i mai avem la Consiliul Judetean Caras, poate ii taiem de acolo, ca vad ca ii dam degeaba acolo, ca oamenii, sau cel putin sefii, vor sa fie la televizor", a spus Ponta in sedinta de guvern.

El a aratat ca BNR trebuie sa returneze Fondului Monetar International 3,8 miliarde euro, iar Guvernul trebuie sa achite 993 milioane euro, din care a platit deja 128 milioane euro, toti acesti bani fiind la dispozitie.

Marti, in cadrul sedintei extraordinare de Consiliu Judetean Caras-Severin, presedintele Consiliului, Sorin Frunzaverde, fiind intrebat despre alocarile bugetare, a raspuns ca bugetul national este mult sub limita.

Afirmatia a fost sustinuta in sedinta extraordinara a CJ privind bugetul judetului pe acest an, dupa ce unul dintre consilierii judeteni a insinuat ca bugetul alocat nu acopera cheltuielile pe anul 2013.

"In acest moment situatia bugetara nationala este dramatica. Nu stim de unde vom plati a doua transa pentru FMI in iunie (...) Situatia este cea care este, adica daca vom plati salariile si pensiile sa fim fericiti", i-a raspuns Frunzaverde consilierului judetean.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Gabriela Firea, delir pe Facebook: Bugetul Capitalei este MASACRAT