Politica fiscala nu sustine revenirea economiei, dar nici politica monetara nu poate contribui mai mult la revenirea economiei, din cauza persistentei presiunilor inflationiste provenite din socuri pe oferta, in ciuda faptului ca Romania este inca in recesiune, spune guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

"Suntem inca in recesiune, sau iesim din ea, dar avem inca anticipatii inflationiste (...) Nu credem ca daca am avea o politica monetara mai laxa ar iesi altceva (...) Reducerea deficitului bugetar de la 9% din PIB la 3% din PIB a reprezentat un efort mare, sunt 6 puncte procentuale din PIB. N-a putut stimulentul monetar sa compenseze politica fiscala (...) Am banuiala ca politica fiscala este inca relativ prociclica", a afirmat Isarescu, potrivit Mediafax.

Guvernatorul BNR a completat ca politica fiscala nu avea prea multe optiuni, fiind prezoniera propriei greseli, aceea de a fi prociclica si in perioada de boom economic de dinainte de 2009.

Esti director financiar sau antreprenor interesat de fiscalitate? Participa la conferinta “Fiscal 2013” organizata de wall-street.ro miercuri, 3 aprilie. Pentru a participa, tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul disponibil aici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
BNR: Importurile, principalul risc asupra stabilitatii financiare