Hidroelectrica va iesi din insolventa la 1 iulie, iar viitoarea conducere a companiei va trebui sa prioritizeze investitiile incepute, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

"Ne vom preocupa sa promova managementul profesionist asa cum s-a facut la toate companiile, apoi vom lista 10% pe bursa. Vom stabili o lista de prioritati pentru ca sunt multe investitii incepute. Trebuie sa revenim la ceea ce am spus dintotdeauna, si anume la eficienta", a afirmat Nita, la conferinta Mediafax Talks about Energy.

El a adaugat ca producatorul de electricitate va plati datoriile esalonat, aratand ca fostele conduceri ale companiei au facut cheltuieli nejustificate.

"Sunt lucruri care vor trebui analizate foarte strict si sever. Chiar daca iese din inolsvelta, va raamane cu datorii, care vor trebui esalonate. Conducerea a investit in pamant miliarde de euro", a adaugat Nita.

Hidroelectrica a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 144 milioane lei (32,8 milioane euro), de la o pierdere de 136 milioane lei in primele trei luni ale anului trecut, si a avut o cifra de afaceri de 661 milioane de lei (150,7 milioane euro), in urcare cu 15,7%.

Hidroelectrica a intrat in insolventa la finele lunii iunie 2012. Printre cauzele insolventei se numara vanzarea energiei in anii anteriori la preturi scazute catre "baietii destepti".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Radiografia sectorului energetic in 2014: principalele evenimente