Decizia politica privind reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) cu 5 puncte procentuale sau revenirea TVA de la 24% la 19%, din 2014, va fi luata in toamna acestui an, a declarat ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, pentru Agerpres.

'Nu s-a luat decizia politica. Avem doua masuri majore de reducere a fiscalitatii, revenirea TVA si reducerea CAS pentru angajator cu 5 puncte procentuale. Trebuie sa vedem care din cele doua masuri are mai mare impact in economie, de stimulare economica, de reducere a evaziunii fiscale, dar si de crestere economica', a spus Daniel Chitoiu.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, afirma recent ca la de 1 iulie 2013 va fi redusa TVA la 9% pentru paine, de la nivelul actula de 24%.

De asemenea, el preciza ca in ceea ce priveste "impozitele mari", precum reducerea TVA de la 24% la 19% sau reducerea cotelor de contributii sociale cu 5%, acestea vor fi luate in calcul de la 1 ianuarie 2014 in functie de analiza datelor din semestrul al doilea pe masurile de imbunatatire a colectarii si controlului fiscal. Totodata, Chitoiu a precizat ca un alt criteriu care va fi luat in calcul pentru aplicarea reducerii TVA sau a contributiilor sociale tine de impactul asupra economiei.

"Care este mai buna incepand cu 2014, reducerea TVA sau reducerea costului fortei de munca? Ce ne aduce mai mult in economie, crearea de locuri de munca...cine contribuie? Reducerea TVA sau reducerea costului fortei de munca? Asta este o decizie pe care o vom lua la nivelul USL in partea a doua a acestui an", spunea in urma cu doua saptamani ministrul Finantelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Dragnea il contrazice pe Chitoiu: nu ne permitem reducerea TVA