Reducerea TVA la paine tine de o decizie politica si de o discutie cu reprezentantii FMI pentru a agrea masura, a declarat joi Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, potrivit Mediafax.
"Decizia este de a se introduce aceasta cota redusa la TVA la paine. In cursul acestei luni, dupa discutiile cu Fondul Monetar International, se va lua decizia de a introduce aceasta cota redusa de TVA la paine", a spus secretarul de stat.
Intrebat daca s-au gasit sumele necesare cerute de FMI pentru a compensa reducerea de TVA la paine, Manolescu a afirmat ca "sunt discutii", iar o parte din fonduri vor proveni din "cresterea conformarii" (la plata - n.r.) si dintr-o colectare mai buna a taxelor.
El ar afirmat ca "ideal" ar fi sa fie promovata o ordonanta de Guvern prin care sa fie modificat Codul Fiscal.
"Tine pana la urma de o decizie politica si de o discutie cu Fondul Monetar International pentru a agrea acest lucru. Doar textele sunt pregatite, iar din punct de vedere tehnic conditiile sunt indeplinite. Ramane doar sa fie luata decizia", a mai spus Manolescu.
Premierul Victor Ponta a declarat la jumatatea lunii mai ca pentru proiectul de reducere a TVA la paine va trebui sa se aloce 250 de milioane de lei, Fondul Monetar International transmitand Guvernului sa aloce acesti bani din alta parte si sa nu mearga doar pe ideea ca ii va recupera din evaziunea fiscala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri