Cancelarul german Angela Merkel a oferit Guvernului de la Bucuresti expertiza in pregatirea procesului de regionalizare a Romaniei, avand un mesaj clar pozitiv legat de acest proces, legat de o cat mai mare descentralizare, a declarat premierul Victor Ponta, dupa discutia cu oficialul german.

"A fost un mesaj clar pozitiv legat de regionalizare, in sensul unei cat mai multe descentralizari, autoritate si responsabilitate pentru nivele inferioare nivelului central", a spus Ponta, citat de Mediafax, adaugand ca Merkel i-a oferit expertiza persoanelor care lucreaza de mult timp in Germania la implementarea unui astfel de sistem regional.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca actualul proiect de regionalizare nu pare a duce la simplificarea functionarii statului, ci la aparitia unei noi birocratii.

"Dincolo de tensiunile din 2012, am revenit la un parteneriat"

Romania a revenit la un tip de parteneriat strategic cu Germania, important pentru ambele tari, dincolo de lucrurile tensionate de anul trecut, a mai declarat premierul Victor Ponta dupa intalnirea avuta, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel.

"Nu au fost discutii in detaliu despre evenimente trecute, crize politice, am stabilit ca avem un rezultat exprimat democratic pe 9 decembrie, un guvern stabil si o alianta care va functiona pana in 2016. Dincolo de lucrurile tensionate de anul trecut, am revenit la un tip de parteneriat strategic important pentru Roamnia, dar si pentru Germania", a spus Ponta.

El a adaugat ca, anul trecut, a fost "un moment mai rau" in relatiile bilaterale cu Germania, dar ca la Berlin a fost tratat ca un prim-ministru al unei tari importante pentru Germania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Scandal in Parlament pe marginea motiunii de cenzura