Vicepremierul George Copos a anuntat joi ca a inaintat primului ministru Calin Popescu-Tariceanu demisia din la functia detinuta in fruntea executivului, avand in vedere ca o parte din initiativele sale nu au fost sustinute de guvernanti, informeaza Rompres.

George Copos a declarat ca decizia de a demisiona a fost motivata de gestul executivului de a nu accepta propunerile sale de modificare a Codului Penal in special in ce priveste sistemul de impozitare a microintreprinderilor. El a subliniat ca nu au fost luate in considerare nici alte propuneri ale sale referitoare la sustinerea domeniului IT sau al pietei de capital si cota diferentiata de TVA pentru alimentele de baza.

Premierul a luat act de demisia din guvern a lui George Copos si ii multumeste acestuia pentru colaborare, a declarat in aceeasi zi purtatorul de cuvant al executivului, Oana Marinescu.

'Demisia ministrului de stat George Copos a ajuns la cabinetul primului-ministru, iar premierul a luat de ea', a precizat Oana Marinescu.

Anuntul privind demisia lui George Copos urmeaza declaratiei facute miercuri de liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, potrivit caruia formatiunea pe care o reprezinta sustine restructurarea guvernului iar desfiintarea posturilor de vicepremier este binevenita.