Investitiile straine directe au totalizat in primele patru luni 322 milioane de euro, in scadere cu aproape 35% fata de perioada similara a anului trecut, cand a fost raportat un nivel de 494 milioane de euro, a anuntat luni Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Creditele intragrup au insumat in perioada analizata 191 milioane euro, iar participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata 131 milioane euro, potrivit unui comunicat al BNR, relateaza Mediafax.

In luna aprilie s-a intregistrat cel mai ridicat nivel al fluxului de capital strain atras de Romania de la inceputul anului, respectiv 111 milioane de euro. Fata de martie, cand investitiile straine directe au fost de doar 48 de milioane de euro (minimul acestui an), in aprilie a fost consemnat un avans de 2,3 ori. In februarie, investitiile au totalizat 60 de milioane de euro, iar in ianuarie 103 milioane de euro.

In luna aprilie 2012, investitiile straine au totalizat 21 de milioane de euro.

Anul trecut investitiile straine directe atrase de Romania au scazut pentru al patrulea an consecutiv, la 1,6 miliarde de euro, reducerea fiind de 11% fata de nivelul de 1,8 miliarde de euro consemnat in 2011.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
BNR lanseaza in circuitul numismatic o moneda din argint de 10 lei