Ministrul pentru IMM-uri si turism, Maria Grapini, a declarat, miercuri, ca in Romania exista un dezechilibru in negocierea contractelor intre IMM-uri, pe de o parte, si companiile mari si furnizorii de utilitati, pe de alta parte, fiind necesar un sprijin la nivel european al IMM-urilor.
"Avem un dezechilibru in negocierea contractelor intre IMM-uri si companiile mari, intre IMM-uri si furnizorii de utilitati. Trebule sa vedem cum putem, poate ne gandim la nivel de Uniune Europeana, sa sprijinim IMM-urile. Avem Small Business Act (legea europeana privind intreprinderile mici din Europa - n.r.), avem cele 10 principii. Eu nu cred ca exista vreo tara care aplica cele 10 principii Small Business Act 100%", a afirmat Grapini la un seminar pe tema intarzierilor la plati, scrie Mediafax.

Ea a aratat ca va reface comisia de dialog social la nivelul ministerului pe care il coordoneaza, precum si consiliile consultative si grupul de lucru cu care vrea sa lucreze in fiecare domeniu: IMM, mediu de afaceri si turism.

"As vrea sa facem un parteneriat public privat. Daca nu se spune cine greseste in piata, nu o sa putem niciodata sa corectam. Nu poate doar un demnitar sau un ministru sau un secretar de stat sau aparatul dintr-un minister sa identifice. Perceptia, receptorii in piata sunt operatorii", a afirmat Grapini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri