In plina lupta comerciala si politica intre UE si Statele Unite ale Americii pe tema organismelor modificate genetic, un fost director al Pioneer din Romania, una dintre companiile care produc OMG-uri pe teritoriul tarii, recunoaste ca aceasta solutie nu este benefica tarii noastre. Potrivit acestuia, sansa Romaniei este de a limita pe cit posibil metodele specifice productiei industriale precum ingrasamintele si pesticidele in exces.

“Am distrus agricultura in Vest si acum venim in Romania sa o distrugem si aici (…).”, a declarat Karl O., in cadrul documentarului “We feed the world”(noi hranim lumea), produs in Viena. “Vinetele romanesti sint deosebit de gustoase, pentru ca se inmultesc din propriile seminte. (…) Cred ca totul se va schimba. Marile concerne o sa distruga ce-a construit natura’’, exemplifica acesta.

Nu de aceeasi parere sint si reprezentantii Ministerului Agriculturii, care sustin ca respecta regulile Uniunii Europene. “In UE, toate aplicatiile tehnologiei moderne, cu exceptiua soiei modificate genetic (care dupa 1 ianuarie 2007 va fi interzisa de la cultivare si in Romania -n.red.), sint permise”, ne-a spus Mugur Craciun, secretar de stat pe probleme de integrare din cadrul ministerului de resort.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5571&art=13507&cHash=afb72e8ce8