Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, recomanda incheierea unui nou acord preventiv cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana, pentru ca cel pe care Romania tocmai l-a finalizat s-a dovedit benefic, permitand imprumuturi mai ieftine de pe pietele externe.

"Eu recomand incheierea unui nou acord pentru ca s-a dovedit a fi benefic, chiar daca n-am tras niciun ban, pentru ca ne putem imprumuta ceva mai ieftin de pe piete. Sursa principala de finantare pe plan extern a deficitului bugetar raman pietele de capital", a declarat luni Isarescu, intr-un briefing de presa dupa sedinta Consiliului de Administratie a BNR pe probleme de politica monetara.

El a afirmat ca un acord cu FMI ar asigura Romaniei, totodata, o "ancora" si credibilitate.

Consiliul Director al FMI a avizat miercuri ultimele douã evaluari ale acordului cu Romania si a aprobat scrisoarea de intentie transmisã de autoritatile de la Bucuresti, astfel ca acordul inceput in 2011 a fost finalizat cu succes.

Acordul Romaniei cu FMI si UE, in valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritatile romane ca preventiv, fara sa fie trase fonduri.

1. Credeti ca ar trebui sa incheiem un nou acord cu FMI?
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si