Guvernul va decide, miercuri, infiintarea centrelor regionale ale ANAF, iar restructurarea institutiei va fi incheiata pana la 1 septembrie, a anuntat premierul Victor Ponta, care a adaugat ca angajatii institutiei trebuie sa fie activi la incasat taxe si impozite, nu "la tinut de propriile scaune".
"Astazi inchidem si discutia cu ANAF-ul, cu centrele regionale. Am vazut multe emotii. As vrea sa-i vad pe functionarii de la administratie la fel de activi si cand se pune problema de incasat veniturile statului. Cand e vorba de scaunele lor, vad ca sunt foarte activi si tin foarte mult. Eu vreau sa-i vad cand incaseaza taxele si impozitele, ca au stat prost in prima jumatate a anului cu munca. Au stat bine cu impartitul scaunelor si al posturilor si astazi luam decizia", a spus Ponta (foto), la inceputul sedintei de Guvern.

Prim-ministrul a precizat ca si Directia Antifrauda a ANAF va trebui sa devina efectiva o data cu restructurarea institutiei, noteaza Mediafax.

Angajatii Directiei Finantelor Publice Timis au declansat, luni dimineata, un protest spontan, in fata sediului institutiei, nemultumiti de intentia mutarii Finantelor la Deva, in urma regionalizarii. Marti, ei au continuat protestul, ghiseele fiind inchise pentru public, insa miercuri acestea au fost redeschise, angajatii purtand totusi banderole albe pe brate, in semn de protest.

Primarul din Timisoara, Nicolae Robu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca vicepremierul Daniel Chitoiu i-a comunicat telefonic ca sediul Directiei Generale a Finantelor Publice pentru Regiunea Vest va fi la Timisoara.

Guvernul a avizat, la sfarsitul lunii iunie, reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si a decis infiintarea Directiei Antifrauda, care va functiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penala.

ANAF este astfel reorganizata ca urmare a fuziunii prin absorbtie si preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare.

In primavara acestui an, premierul a anuntat ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Garda Financiara si Directia de Control Vamal vor fi reorganizate intr-o Directie Antifrauda, care se va ocupa tintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe si alte produse, nu de "buticul din colt".

El a aratat ca doreste ca noua Directie Antifrauda sa lucreze ca un "DNA al Fiscului" si sa aiba inclusiv competente de cercetare penala, sub indrumarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT).

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International ca numarul actual de 221 unitati fiscale ale ANAF sa fie reorganizate in opt directii regionale pana la jumatatea acestui an si in doar 47 de unitati fiscale locale, pana in 2015.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri